top of page

INTEGRAAL LICHAAMSWERK

In mijn praktijk neem ik de medische westerse allopathie mee naar een ruimer veld, waar er een ontmoeting kan zijn met de oude Oosterse wijsheden en er een ruim holistisch beeld ontstaat van de mens. Ik heb een hele kist gereedschap ontwikkeld gaande van shiatsu, wat mijn roots is, naar visceraal werk, cranio-sacrale technieken, fasia of bindweefselmassage, voedingsadvies, kruidenadvies, levenskunst, chi nei tsang (taoïstische orgaanmassage), dieptefricties, structurele correcties en center channel release. 
De lichaamsintelligentie van de patiënt bepaalt wat er op dat moment nodig is om de levenskwaliteit te prikkelen en het lichaam uit te nodigen naar homeostase ( natuurlijke balans ). 
Alle mogelijke klachten worden op die manier aangeraakt. 
Doorheen de jaren heb ik me verder onderlegd in vruchtbaarheid en hormonale stoornissen bij vrouwen in het algemeen, metabolische stoornissen ( zoals Vit B12 deficiëntie ) en migraine. 
Mijn grote passie binnen de praktijk zijn kinderen met hun kleine of grote problemen, zoals voedingsproblemen bij de hele kleintjes, gedragstoornissen en bij de grotere komen dan de typische problemen bij het puber zijn. Het is helpen zoeken naar een juiste invalshoek waardoor het kind verder kan in zijn ontdekkingstocht en zijn ontwikkeling. Dit kan met manueel werk, maar ook met voedings- en kruidenadvies. 

Hilde Verhulst
 

Ik werd geboren in 1960. Ik studeerde biologie en lichamelijke opvoeding in Leuven en gaf een aantal jaren les.
Daarna werd ik op drie jaar tijd moeder van drie prachtige kinderen en besloot ik om voltijds moeder te zijn, mijn kinderen zelf op te voeden, te coachen en te ondersteunen in hun zoektocht hier op onze planeet. 

Heel boeiende en inspirerende jaren...
Toen ze alle drie volledig naar school gingen, begon ik met studeren. Ik was heel nieuwsgierig naar het mystieke van het leven zelf en begon een opleiding aan de Internationale Shiatsuschool in Kiental (zwitserland). 

Na jaren, intense opleiding, werd ik internationale shiatsuleraar en gaf les in verschillende landen. 
Daarnaast studeerde ik macrobiotiek en voeding volgens de vijf elementen, fasciatherapie, cranio-sacraaltherapie, embryosofie,taoïsme... Samen met Dirk Oellibrandt, leidde ik jaren de school Vier Dimensioneel Bodywerk (4DIM)...
Mijn praktijk, Integraal Lichaamswerk, is dan ook een weerspiegeling van die verschillende invalshoeken. 
Mijn grote leermeester is echter het leven zelf en de onvoorstelbare wijsheid van Natuur en Kinderen.

Contact Hilde

Contactformulier Hilde Verhulst

Uw bericht werd verzonden.

bottom of page